•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Nybörjare - cigarrer

Utbudet av cigarrer tenderar att vara större än någonsin tidigare och det är fullständigt rimligt att man blir överväldigad av det stora urvalet – i synnerhet för nybörjaren. Som ny inom cigarrvärlden är det fördelaktigt att börja med en av de milda varianterna. Vi har listar några cigarrer som vi tycker lämpar sig bra för nybörjaren:

Brick House Connecticut Robusto

En mild cigarr med krämig rök och nötiga toner. Har goda egenskaper som dubbla täckblad och en fin glödlinje som räcker upp till en timma. Ursprungligen från Nicaragua och håller dig sällskap åtminstone upp emot 40+ minuter. 

 

Brickhouse vonnecticut cigar

 

 

 

 

Brick House Maduro Robusto

TILL CIGARR

Även Brick House Maduro Robusto har en mild karaktär men något mer åt det kryddiga hållet än syskonet connecticut. Erbjuder nötighet och toner av kaffe. Samma tidsaspekt som connecticut, ca 40 minuter plus. 

 

 

TILL CIGARR

 

 

 

Hoyo De Monterrey Palmas Extra

En klassiskt Kubansk cigarr med smakprofilen, jordig, trä och nötter, och samtidigt mycket len och mjuk – en typisk Hoyo de Monterrey cigarr. Inte särskilt komplex men mycket trevlig och inte så svår - passar nybörjare utmärkt. Lagom storlek vilket ligger bra i handen och ger en trevlig upplevelse för stunden.

 

TILL CIGARR

 


Avkopplingen. Man beter sig bakom cigarr som man beter sig framför öppen eld: pulsen går ner, tankarna klarnar, tiden bromsar. Den tid som delas mellan dig och din cigarr är din tid att överväga någonting eller ingenting alls. Cigarrer gör en eftertänksam, mer öppen i sinnet, mer närvarande. Det är snudd på omöjligt att stressa med en bra cigarr i mungipan, och det är nästan lika knepigt att vara elak eller korkad.

Det är doften och smaken. Dofter av trä, läder, kaffe. Kryddiga smaker. Varje cigarr behandlar dina smaklökar olika i ett spännande virrvarv av unika smaker. Från olika regioner, till skillnader i tobaksblandningen skiftar smakerna och tonerna från cigarr till cigarr.

Det är firandet. En examen. Ett bröllop. En nybliven förälder. En vinst. En födelsedag eller bara själva stunden "detta liv är värd att fira."

Delaktigheten. Cigarrrökare är en vänlig och social grupp. Ta ut en cigarr och chanserna är stora att du stöter på andra cigarrälskare som gärna stannar för ett samtal och delar med sig av historier och cigarrtips.

Det där med ritualen. Snoppning, rostning, förvaring och rökning kan ta symboliska former. Det skulle vara att gå till överdrift att kalla den religiös. Men ceremoniell och extraordinär vågar vi påstå. Oavsett om din cigarr kantas av komprimerad tystnad, en fest eller kvalitetstid med vänner blir rökprocessen en ritual som är central för en cigarrökare.

Hantverket. Att skapa en cigarr är en konstform. Varje bloss kan avslöja denna noggranna tanke bakom varje producents selektivt utvalda tobak för inlagan, omlagan och täckbladet. Nästan varje urval skapar en särskild rökupplevelse som dessutom speglar regionen där tobaken har odlats.

Villkor. Tradition. Kunnskap. Det ligger mycket arbete bakom varje cigarr och bör således ses som en konstform. 


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information