•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Ska jag ta bort cellofanet/plasten från cigarren?

Ska man ta bort cellofanet eller låta det vara kvar?

En väntad fråga nya cigarrentusiaster ställs inför, är om det mest optimala är att placera nyinköpta cigarrer med eller utan plasthölje i humidoren. I slutändan kokas frågor kring cigarrer nästan alltid ned till egna preferenser, men vi har tittat närmare på detta, och svaret beror på vad du föredrar.

Först och främst - varför cellofan?

Cellofan är en genomskinlig, biologiskt nedbrytbar tunn folie som tillverkas genom behandling av cellulosa, vilket vissa tillverkare emballerar sina cigarrer i innan de paketeras för export. Riktigt cellofan (inte polypropen) är porös, vilket innebär att det tillåter nödvändig fukt och luft att sippra in och ut ur höljet.

Cigarrer andas bättre utan cellofan, men cellofan erbjuder en betydande mängd skydd för cigarren. Cellofanet hjälper inte bara till att undvika skador på täckbladet utan också fluktuationer i fuktighetsnivå eftersom det saktar ner överföringen. Sammantaget kan du faktiskt få cigarrerna att vara mycket mer stabila över tid lagrande i emballage av cellofan.

 

Vad är skillnaden egentligen, cellofan vs polypropen?

Polypropen används ibland synonymt med cellofan eftersom det till stor del tjänar samma syfte. Det är en billig plastfilm som används för att skydda material men på grund av sin natur är polypropen inte populär för cigarrförvaring. Cigarrer är en skapelse ur växtriket. Det är därför cellofan tillverkas av 100% naturlig cellulosa, denna symbios gör att våra cigarrer kan andas och åldras organiskt.


Är du orolig för att dina cigarrer paketerats i plast istället för cellofan finns det ett enkelt test för att ta reda på vad du har fått. Ta bara bort emballaget från din cigarr, vik den till hälften och ge den ett veck. Om det snabbt återgår till sin ursprungliga form har du plast. Om den veckas och håller den nya formen har du cellofan.
 

Vem bör överväga att behålla cellofanet?

  • De som flyttar sina cigarrer ofta på grund av resor eller annat
  • De som planerar att skicka sina cigarrer
  • De som blandar stora mängder cigarrer i en och samma humidor
  • De som vill att cigarrerna ska spara mer av sina individuella oljor
  • De som helt enkelt föredrar att behålla cellofanet

Vem bör överväga att avlägsna cellofanet?

  • De som helt enkelt föredrar att avlägsna cellofanet
  • De som tar bilder för sociala medier – höljet blänker och reflekterar

Likt många andra diskussioner kring cigarren finns det inget tydligt rätt eller fel. Även om vi får frågan fortsätter vi att hävda att cellofan erbjuder många fördelar utan att offra prestanda. Men personliga preferenser vinner alltid i vår hobby, och av goda skäl - det är ingen annan upplevelse förutom din egen.


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information