•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Cigarrens anatomi

En äkta handgjord cigarr är tillverkad av minst tre olika typer av tobak. Dessa tre komponenter kallas för inlaga, omblad och täckblad. Men vad är de och vad fyller dessa för funktion?  

Cigarrens yttersta lager kallas för täckblad. Det är ett enda tobaksblad som är lindat runt cigarren. Bladen kommer ofta från botten av tobaksplantan, en sektion känd som Volado vars egenskaper gynnar en bra glöd och hjälper cigarren att binda samman ordentligt. Tobaksblad som används för täckblad måste vara så gott som felfritt. Faktum är att cigarrstillverkarna är så beslutsamma att tillhandahålla den mest estetiskt oklanderliga produkten att mindre än 10% av all tobak accepteras som bra nog att användas som täckblad. På grund av detta är det den dyraste komponenten av hela cigarren.

 

Nästa cigarrlager kallas omlaga eller omblad och är utan tvekan det viktigaste. En grövre och tuffare typ av tobaksblad som även kallas Seco. Seco härstammar från mitten av tobaksplantan och används här för att hålla tobaken ihop. Dessa blad ger inte mycket smak, vilket ställer större krav på cigarrtillverkarnas expertis inom tobaksblandning.

Tobaksbladen mitt i cigarren utgör inlagan. Dessa mörka smakrika blad återfinns på toppen av tobaksplantan, kallad Ligero. Ligero är varierande och påverkar mest på cigarrens smak. Ju fler ligero-blad som används i inlagan, desto starkare blir cigarren. I varje blandning finns det vanligtvis mellan två och fem olika sorters tobak.

 

 

Tobaksrullarna tar flera sorters tobak, i olika mängder, och kombinerar de sedan för att åstadkomma önskad smak och styrka. Det är kanske den viktigaste aspekten av att skapa en känsla av distans och individualitet mellan varumärkena och regioner.
 

Skillnaden mellan short filler och long filler
 

I butiken beskriver vi cigarrer som long filler resperktive short filler, skillnaden mellan long filler och short filler är dess sammansättning.

Cigarrer klassificerade som long fillers är rullade med hela blad medans short filler är av hackad/mald tobak. Tillverkningsmetoden för short filler är främst ämnat för maskinrullade cigarrer men det finns undantag.

 


Som regel köper fabrikörer det spill som uppstår vid tillverkningen av handrullade long filler, på detta sätt kan de minska kostnaderna och sälja cigarrer till ett lägre pris. Dock tenderar short filler brinna betydligt mycket snabbare än cigarrer tillverkade med hela blad.

 


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information