•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Tektor Gotland Sverige

Tektor! den svenska cigarren från Gotland, skapad och odlad av självaste Joakim Widell på Stenkumla på Gotland. Startskottet för Tektor cigars var när Joakim flyttade till Gotland där inflyttningspresenten tobaksfrön hade en avgörande roll.

Fjorton plantor var det Joakim kunde skörda det första året. Han fermenterade och rullade sina första cigarrer vilka döptes efter rånaren och mördaren Konrad Tektor som fick bli den sista avrättningen på Gotland nära Stenkumla där gården är belägen. Sedan dess har han fortsatt odlat och förädlat sina skördar varje år och har nu över 500 plantor som han nu noggrant sköter om, fermenterar och sedan handrullar dem till märkbart intressanta cigarrer. Tektors förhoppningar är att en dag kunna producera över 15.000 cigarrer. 

En testpanel från Cigar Journal Magazine gjorde en blindprovning av Tektors Petit Corona med utvärderingarna mellan 88 och 91 poäng av 100. Utlåtandet från panelen var följande:

"Den peppriga krämiga aromen av den ganska robusta cigarren mottogs mycket väl" – Cigar Journal Magazine"

Varje vår planterar Tektor sina Connecticut Broadleaf på gården i Stenkumla. På hösten skördar de bladen, fermenterar och förbereder dem för att rullas. När bladen packats och jäst sorterar de dem för att se vilka som är bra att använda som täckblad. Sedan rullar de alla cigarrer själva och det är bara de bästa cigarrerna som de vågar brännmärka med Tektors gördeln.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information