•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Avo

Avo Uvezian, en musiker och livsstilsartist född i Beirut 1926 som ligger bakom AVO-cigarrer. Som cigarrälskare kontaktade han Hendrik Kelner, Davidoffs partner i Dominikanska republiken, och tillsammans utvecklade de AVO-cigarrer. De första cigarrerna såldes i New York 1988, 10 år senare såldes mer än tre miljoner cigarrer. Han föddes i en sann musikerfamilj, där hans mamma var sångerska och pappan kompositör.

Det är inte konstigt att Avo också kom in på musikens spår och bland annat spelade på klubbar i Bagdad, i en jazztrio. 1947 flyttade Avo till USA, där han snart blev permanent bosatt. Han var tvungen att gå i pension under Koreakriget, där han var känd för sin musikalitet och blev en del av frontlinjens musikenheter.

1983 föddes morfars dotter Karyn och hon åkte till Schweiz för att bli döpt. Efter maten tog han fram sin vanliga cigarr, i det här fallet en kuban, och blev arg på det höga priset. Hans vän sa att de borde göra sina egna cigarrer istället. Snart gillade Avo idén och åkte till Dominikanska republiken, där han tillbringade två år på jakt efter en lämplig producent.

Han träffade senare Hendrik Kelner, som då var Davidoffs partner i Dominikanska republiken, och efter att ha rökt några prover erbjöd sig Avo att betala 25 % mer än vad Hendrik bad om. Detta säkerställde att de  bästa bladen gick in i Avo-produktionen. Farfar fick rådet att investera i ett väldigt fint paket, som han tog till sig och som  än idag utmärker varumärket. 1995 köpte Davidoff rättigheterna att distribuera Avo-cigarrer och sedan dess har varumärket fortsatt att växa och förgylla smaker runt om i världen.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information