•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Pipor

En pipa är en traditionell rökapparat som används för att röka tobak. Den består vanligtvis av tre huvudsakliga delar: piphuvudet, skaftet och munstycket.

Piphuvudet är den del där tobaken placeras och tänds. Det kan vara tillverkat av olika material, såsom trä, lera eller metall. Piphuvudet har vanligtvis en liten skål där tobaken läggs, och det finns en kanal som leder röken genom skaftet.

Skaftet är den långa rördelen som är kopplad till piphuvudet. Det kan vara gjort av trä, ben, plast eller metall och fungerar som en förlängning av piphuvudet. Skaftet ger röken tid att svalna innan den når munstycket.

Munstycket är den del som placeras i munnen när man röker pipan. Det är vanligtvis tillverkat av plast, trä eller ebonit (en form av vulkaniserad gummi). Munstycket är utformat för att vara bekvämt att hålla i munnen och för att förhindra att varm rök eller fukt når rökarens läppar.

För att röka en pipa fyller man piphuvudet med tobak, antänder den och drar in röken genom skaftet med hjälp av lätt sugning. Röken svalnar när den passerar genom skaftet och kommer sedan ut genom munstycket när rökaren andas ut.

Pipor kommer i olika former, storlekar och stilar och kan vara både funktionella och konstnärliga. Många piprökare uppskattar ritualen och den avkopplande upplevelsen av att röka pipa, samt den komplexa smakprofilen som tobaken kan erbjuda.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information