•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Casa Magna

Familjen Quesada som ligger bakom märket Casa Magna har varit en del av tobaksindustrin i över ett sekel. När de först kom till Kuba från Spanien var de bagare. Det var i slutet av 1800-talet som de började sin tobaksaffär när en skuld till familjen betalades med tobak.

1929, på jakt efter nya och annorlunda tobak, anlände familjen Quesada till Dominikanska republiken, men företaget förblev baserat i Havanna, Kuba fram till 1960-talet.

I början av 2000-talet samlade Manolo Quesada en ny ledningsgrupp runt sig som inkluderade general manager Julio Fajardo, Manolos bror Alvaro Quesada, som som vicepresident var ansvarig för företagets gårdar och nystartade cigarettdrift, och hans brorson Alvarito. Tyvärr tog en flygolycka livet av alla tre i april 2002, vilket lämnade Manolo att driva företaget.

Idag arbetar Manolo Quesada med sina två döttrar, Patricia och Raquel och hans systerdotter Esther Quesada, Alvaros dotter. Nu driver den femte generationen av Quesada-familjen tillverkningsanläggningen med över 300 personer som håller i traditionen att tillverka premiumcigarrer.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information