•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Quai d’Orsay

Quai d'Orsay skapades av Cubatabaco 1973 med avsikt att tillgodose den franska marknaden, som vid den tiden var under statligt monopol. Cigarrerna designades med en mildare ton för att tillmötesgå de franska cigarrökares önskemål. Det finns dock delade åsikter om ursprunget till varumärkets namn. Vissa hävdar att det enkelt tagits från den kända Avenyn i Paris, medan andra tror att det kan härledas till franska utrikesministeriet eller till och med det franska tobaksmonopolets huvudkvarter på samma gata, SEITA. Tyvärr är sanningen bakom namnet fortfarande oklar.

Quai d'Orsay verkade inledningsvis utanför det statliga kubanska bolaget Habanos S.A och sköttes istället av Cubatabaco och SEITA tillsammans. Dock har dokument på senare tid avslöjat att Habanos S.A på ett eller annat sätt har haft kontroll över varumärket genom åren. Habanos S.A är det kubanska statliga företaget som innehar rättigheterna att distribuera Kubas cigarrer.

En intressant detalj om Quai d'Orsays cigarrer är deras Corona-format. Fram till 1980-talet tillverkades Coronas med två olika täckbladsfärger, "claro" och "claro claro". Eftersom efterfrågan på riktigt ljusa täckblad minskade, beslutade Habanos att sluta tillverka "claro claro" och fortsatte endast med den ljusare varianten som kallas "claro". Även om cigarren fortfarande finns i sortimentet, benämns den nu enkelt som "Coronas" på lådan, men det officiella namnet på produkten är fortfarande "Coronas Claro". Denna historiska förändring i täckbladets nyans reflekterar cigarrindustrins dynamik och anpassning till konsumenternas preferenser över tid.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information