•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Piptobak

Piptobak är en typ av tobak som används specifikt för att röka i en pipa. Det skiljer sig från andra former av tobak, såsom cigaretter eller cigariller, både i sammansättning och beredning.

Piptobak är vanligtvis tillverkat av torkade och fermenterade tobaksblad som har genomgått en process för att förbättra smaken och brännbarheten. Det finns olika typer av piptobak som kan variera i smak, styrka och aromprofil. Tobaksblandningarna kan innehålla olika tobakssorter, som Virginia, Burley, Orient eller Perique, och de kan också vara blandade med andra naturliga ingredienser, såsom frukt, kryddor eller liknande för att ge ytterligare smak och doft.

En viktig aspekt av piptobak är skärningen. Tobaken kan vara fin- eller grovskuren, beroende på vilken typ av pipa som används och personliga preferenser. Det finns även olika fuktighetsnivåer på piptobak, från torrare till mer fuktig, vilket påverkar rökningen och brännegenskaperna.

Rökning av piptobak i en pipa innebär att man fyller piphuvudet med tobak, tänder den och drar in röken genom skaftet med hjälp av lätt sugning. Piptobaken ger en mer långsam och avkopplande rökupplevelse än andra former av tobak.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information