•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Cuba Aliados

Don Rolando, en legend i världen av premiumcigarrer, drev handrullande fabriker i Havanna, Dominikanska republiken, Miami och Honduras. Liksom många exil Kubaner kan Rolandos erfarenhet av cigarrtillverkning spåras till långt före Kubas revolution, där han arbetade som cigarrrulle för bland annat H.Upmann, Partagas och Romeo y Julietta.

Varumärket Cuba Aliados tillverkades i Havanna från 1955 tills hans fabrik konfiskerades av Castros regering i början av 1960-talet. Vid den tiden producerade Don Rolando nästan 6 miljoner handrullade Cuba Aliados-cigarrer per år. Rolando rycktes upp och lämnade ön 1970 och letade efter samma bördiga jord och odlingsförhållanden som han upplevde på Kuba. Varumärket följde honom genom olika rörelser, innan de valde Honduras som hans nya hem 1990.

Cuba Aliados-linjen är uppkallad efter ett gammalt bussbolag på Kuba som heter Aliados. Ordet betyder allierad.

Ett heltidserbjudande gjort av Julio Eiroa i Honduras samt en speciell release, producerad av Ernesto Perez-Carrillo vid hans fabrik i Dominikanska republiken. Heltidserbjudandet kommer att använda den ursprungliga blandningen som Rolando Reyes fulländade för nästan 70 år sedan. Omvänt, med den ursprungliga blandningen som sin inspiration, skapade Perez-Carrillo en speciell release för 2022 begränsad till 10 000 lådor. Årets erbjudande är ett nytt kapitel i de här varumärkena, som är draperat i ett felfritt Sumatra-täckblad från Ecuador som har åldrats i nästan 5 år.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information