•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Tobaksplantor och regioner

Kuba, den prestigefyllda kubanska cigarrens hemland, anses av många vara det bästa stället att odla tobak. Vi måste erkänna att Nicaraguanska, Dominikanska och andra cigarrer från icke-kubansk ursprung gör fantastiska cigarrer - men många fortsätter dock att argumentera att kubanska cigarrer fortfarande är nummer ett.

En av de främsta orsakerna är Kubas jord. I landet finns det många olika tobakszoner där växten odlas av många olika jordbrukare och tillverkare i syfte att skapa kubanska cigarrprodukter av högsta kvalitet.

Varje zon skiljer sig från varandra och det är värt att veta vilket som är vilket, särskilt om du letar efter den perfekta kubanen. Så, utan ytterligare förklaring, här är alla de välkända tobaksodlingsregionerna på Kuba:

Kanske den mest kända växande regionen i världen är Vuelta Abajo-regionen på Kuba. Beläget i den västliga delen av ön Vuelta Abajo-regionen känd för att ha den mest näringsrika jorden i landet. Varför är det så? För många tusentals år sedan bildades det mesta av jorden från Karibien av aktiv vulkanisk och tektonisk aktivitet, vilket skapade en jord som var sandig, kornig och lerig  - inte bra för de flesta grödor, men perfekt för tobak. I jorden kan du hitta spår av järn och leravlagringar - vilket ger kubanska cigarrer en distinkt smak.
 

Vart har cigarren sitt ursprung?
 

Medan ingen riktigt vet hur rökning började återger vi här en gammal myt. Myten om Shamanen som ville skapa regn.

Indianens stam led under torka och han visste att regn var förknippat med moln. Så, helt rimligt, trodde han, att genom att skicka sina egna "moln" till himlen skulle det skapa den häll som hans folk så desperat behövde.

Vi vet inte om molnen som han producerade genom att puffa på ett rör ledde till regn, men han fann verkligen en ny njutningskälla för mänskligheten. När Columbus landade 1492 var rökning väl etablerad bland präster, chefer och andra shamaner som ett sätt att skapa ett speciellt band mellan människa, gudar och natur. Det är också lätt att misstänka att dessa privilegierade medlemmar i samhället också har haft de fysiska effekterna som orsakas av rökning av tobak.

Det var för ungefär 8000 år sedan som tobak började odlas i Amerika. Men det är inte förrän omkring år 0 som vi hittar de första hårda bevisen på rökning bland urbefolkningarna i Peru. Sedan från omkring 470 tog Maya-folket från regionen som idag består av Mexiko, Honduras, Belize, Guatemala och El Salvador rökning med sig när de vandrade norrut till Mississippi-dalen.

De Kubanska cigarrerna är välkända över hela världen och det finns naturligtvis skäl för att cigarren förknippas med Kuba. Vi på Cigarrhyllan har de flesta stora cigarrmärkena i butiken, varav Montecristo är ett utmärkt sådant och odlat i Vuelta-Abajo. Till Montecristo klickar du HÄR.


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information