•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Hur mycket nikotin innehåller en cigarr?

Ja, det beror på, ett antal faktorer som påverkar nikotinet är följande:
 

  • Cigarrens storlek
  • Vilken typ av tobak den innehåller
  • Hur tobaken blivit fermenterad och behandlad.
     

Låt oss börja med cigarrens tobak: Cigarrens tobak är annorlunda kontra den tobak som du hittar i cigaretten. Cigaretten innehåller nämligen flertalet tillsatser - med emfas på tillsatser. Cigarren däremot är av 100% tobak, inga tillsatser, de är lufttorkade, fermenterade och åldrats naturligt.

Cigarren genomgår en process som reducerar den totala nikotinhalten. Cigaretten däremot, innehåller tillsatser med ofermenterad tobak vilket innebär betydligt större mängd ammoniak - och långt ifrån alla är naturliga...

Det finns ingen stående vetenskaplig mätning som kan påvisa hur mycket nikotin kroppen absorberar vid cigarrökning men ett estimat från 1990-talet visar att i snitt tar kroppen upp 10% av nikotinet. Det tillskrivs det faktum att en cigarr är tänkt att puffas på och inte inhaleras som cigaretten.
 

Hursomhelst, cigaretten innehåller normalt ca: 1mg nikotin medan en cigarr kan innehålla en högre halt, men som vi skrev tidigare, det beror på cigarrens styrka. Ett exempel: en stor full-kroppscigarr med stor omkrets kan ha så pass mycket nikotin som 10 - 15 cigaretter. En mild cigarr, eller en cigarr med väl fermenterad tobak kan likafullt ha samma mängd nikotin som en cigarett.

Tillskillnad mot cigaretter är cigarren inte ämnad att inhalera, vilket betyder att du intar mindre mängd av det totala nikotinet. Detta på grund utav kroppens förmåga att absorbera nikotin snabbare via lungorna tillskillnad från upptaget via munnen.


För att sammanfatta: uppskattar du en cigarr då och då men är orolig för den nikotin som din kropp absorberar, kom ihåg... puffa cigarren, inhalera inte.

Och likt många ting här i livet, det som är nyckeln för cigarrer är att röka med måttfullhet, precis som allt annat här i livet.


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information