•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Hur snoppar man en cigarr?

Har du också lyckats förstöra en god cigarr genom en slarvigt utförd snoppning? det har i allafall vi gjort, här finner du lite tips.

Att förbereda sig för att röka en cigarr kan vara en underbar upplevelse i sig. Du kommer att spendera kvalitetstid med en kvalitetsprodukt och det kommer att vara till din fördel att reflektera över dess skapande innan den tänds. Först och främst har nästan varje premiumcigarr ett lock, en huva, som måste klippas bort innan du kan börja röka.

Det finns, som ni säkert redan vet, olika tillvägagångssätt när det kommer till att snoppa/klippa en cigarr. En dåligt utförd snoppning kan verkligen förstöra rökupplevelsen. För att undvika dessa misstag behöver du förstå hur en cigarr är uppbygd. Den handgjorda cigarren binds samman av olika lager, och med hjälp av en hatt, placerad på cigarren topp, försluts cigarrens ena ände. Under hatten finns något som vi kallar för axeln. Sikta strax ovanför axellinjen när du ska snoppa.
 

Om du snittar lägre än axellinjen löper du risken att täckbladet (bladet som omsluter cigarren) trasslar upp sig, eftersom cigarren inte längre binds samman av en bidande kraft. Täckbladet släpper således och det slutar med att du sitter där med en mängd tobaksblad i munnen som äventyrar hela rökupplevelsen.

 

Likväl, det är inte enbart dåligt utförda snoppningar som kan förstöra en cigarr, en dålig snoppare kan även den leda till frustration. En slö snoppare med trubbiga blad kommer pressa, nästan slita sig igenom cigarren istället för att snitta. Att investera i en snoppare av kvalite med skarpa blad borgar för en god rökupplevelse, ungefär som en riktig kock arbetar med ordentliga knivar som skapar ordentliga biffar istället för köttstrimlor.

 

Håll cigarren i ena handen och giljotinen i den andra. För sedan toppen av cigarren genom giljotinen och snoppa av hatten. Om cigarren är utformad som en kon, torped, snoppa genom konen. Observera att även denna har en axel så tänk på att du håller dig ovanför. En del cigarrökare brukar som regel fukta cigarren innan de snoppar genom att fukta toppen mellan läpparna, med denna metod minskar du risken att täckbladet spricker.


 

DUBBELGILJOTINEN

Dubbelgiljotinen har två blad som öppnas i varsin ände. Öppningshålet för man in cigarren och klipper bort hatten. Placera cigarren i hålet och snitta, försök att undvika att krama cigarren: gör det snabbt, med självförtroende och kraft. Cigarren exponeras nu i båda ändar och är redo för att rökas.

V-CUT

Med V-cut är snittet precis som det låter, ett "V". V-cuten rekommenderas till stora cigarrer med en ringstorlek 50 och uppåt. Ett tips är att snoppa cigarren som ett kryss. Snoppa cigarren en gång, vrid den sedan 90°, och snoppa igen. Detta medför en större exponering och större flöde av rök. En fördel med V-cut kan även vara reduction av tobaksflarn som kan uppstå från andra metoder. Till skillnad mot en giljotinsnoppare där du riskarar att snoppa för mycket har V-cut snopparen ett permanent djup. Tänk på att hålla ett jämt tryck mot snopparen annars finns risken att snittet blir för tunt.

PUNCH CUT

Punch cuttern är smidiga och lätta att använda. De är kompatibla till i stort sätt alla ringstorlekar. De är oftast små och där med lätta att bära med sig. De kan till exempel fästas på nyckelringen eller enkelt förvaras i fickan. Fäst munstycket mot cigarrens hatt och med lätt press och rotation för du snopparen tills hela stycket sjunkit in, sedan är det bara att dra ut punch-cuttern. Om draget skulle visa sig vara för tight, gör ytterligare ett nytt hål vid sidan om det förra.

TÄNDERNA

Vissa behärska tekniken med att bita sig till det bästa draget. Det är något vi inte behäskar och de få gånger vi har gett oss på denna metod har slutat med att vi har en tobakssallad i käften. Men visst, det ser häftigt ut när skådespelarna i Western-filmerna biter av cigarren som om det vore en morot.

Som du ser finns det en mängd olika snoppare. Du kan hittar snoppare och cigarrsaxar HÄR:

 


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information