•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Varför sprack min cigarr

 

Varför exploderade eller sprack min cigarr? En av de mest frustrerande sakerna i vår hobby är när vi väljer en cigarr, anländer till vår önskade plats, tänder upp och sedan får förväntningarna förstörda. Detta kan lätt hända på vintern eller sommaren med så kallade ”exploderande cigarrer”, varvid ombladet och inlagan expanderar för att splittra täckbladet. Det är inte kul, och har antagligen hänt alla minst en eller två gånger.

Vad förorsakar detta fenomen?

Här är några av de saker som kan utlösa din cigarr att dela, explodera eller på annat sätt förstöra din cigarr:

  • Stora luftfuktighetsskillnader mellan lagring och rökmiljö
  • Cigarren i sig själv var överfuktad
  • Du har rökt för snabbt och överhettat cigarren
  • Cigarren packades för hårt med ett tunt täckblad

Medans den sista är mindre sannolik med premium cigarrer hänger ovanstående punkter ofta ihop. Om du börjar röka en cigarr som legat i fuktighet på 75% och samtidigt varmröker, har du en ganska god chans att bli besviken.

Hur förhindrar man spuckna cigarrer:

I Skandinavien har vi som bekant stora variationer i klimat. Torra vintrar och fuktiga somrar. Trots de stora variationerna har vi oftast en konstant fuktighet i våra privata humidorer. Ett tips för att undvika spruckna cigarrer: plocka ut din cigarr från humidoren i fyra till tio timmar innan du röker, har du en tom cigarrlåda kan du låta cigarrerna vila där.

Det verkar som om det skulle vara för enkelt för att vara sant, men det fungerar verkligen. Om lagringsfuktigheten och rökmiljön är drastiskt annorlunda gör det att din cigarr kan acklimatiseras innan det ska till att rökas.

Och om du är orolig för att dina cigarrer ska bli torra eftersom de lämnas utanför humidoren, kom ihåg att långvarig lagring är tänkt att behålla oljan i dina cigarrer. Tekniskt sett vill vi bara använda den minsta mängd luftfuktighet som krävs för att behålla dessa oljor utan att utveckla mögel. Så länge dina cigarrer kommer att rökas inom en rimlig tidsram bör det inte vara några problem med att ta bort den från en kontrollerad miljö.


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information