•   FRI FRAKT över 500 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Ska man riva bort cigarrmärket/gördeln innan man röker?

En mycket vanligt förekommande fråga när det gäller att röka cigarrer är: ska jag ta bort bandet innan jag ska röka? På sista raden är beslutet upp till dig men vissa väljer att behålla gördeln medan andra tar bort den. Vi tittar lite närmare på argumenten bakom dessa alternativ!

Att behålla gördeln under rökning:

För att hålla gördeln på plats, används ett gummilim, känt som gomma. Om för mycket av det här limmet används kan det sippra in i cigarrerens täckblad och smälta dem samman. Om du river bort bandet kan det leda till att en bit av täckbladet lossnar och äventyra cigarrens struktur. Istället kan du röka cigarren i några minuter, när väl värmen mjukar upp limmet tenderar gördeln att släppa något och du kan enkelt avlägsna den – utan att skada cigarren.

De som tar bort gördeln:

Vissa föredrar att ta bort bandet från cigarren innan den röks, eftersom de tror att det förbättrar känslan av cigarren. Att röka cigarr är en ganska taktil upplevelse och ibland kan avlägsnandet av gördeln medföra att cigarren ligger lent och problemfritt i handen.

Vart gördeln placerats på cigarren gör också det en stor skillnad: till exempel, om bandet är placerat vid cigarrens fot måste det naturligtvis tas bort innan du börjar röka. Om cigarrens glöd går över bandet kommer cigarren att smaka som bränt papper! Av denna anledning väljer vissa cigarrökare att ta bort bandet innan de röker; som en förebyggande åtgärd.

Ett annat argument till förmån för att ta bort gördeln innan rökning kommer ur en etikettsynpunkt. Vissa rökare anser att de som behåller gördeln uppfattas som något präktiga, särskilt om det är en kvalitets- eller en dyr cigarr. Att avlägsna gördeln kan minskar de sociala skillnaderna mellan cigarrvänner.

 

Vad rekommenderar vi:

Medan det bottnar i personliga preferenser rekommenderar vi att du lämnar gördeln kvar tills det att askan är ungefär tre centimeter bort. Dessutom är cigarrgördeln ofta väldigt färgglada och identifierar cigarren.

Genom att röka cigarren en stund kommer värmen bidra till att lossa limmet och du kan sedan genomföra en enkel, oavbruten, borttagning.

 


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information