•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Hur fungerar en humidor?

Om någon där ute är lite konfundersam, låt oss först titta närmare på skillnaden mellan temperatur och luftfuktighet och varför de är så viktiga komponenter för dina cigarrer. Temperatur är graden eller mängden värme som existerar i atmosfären, medans fuktigheten är mängden vattenånga. Humidorens uppgift blir till att bibehålla fuktigeten och förhindra den från att sippra ut, förutsatt att humidoren är relativt tät.

Cigarrtobak odlas vanligtvis i Central- och Sydamerika, områden i världen nära ekvatorn. Platser som Kuba, Dominikanska republiken eller Nicaragua är kända för att vara såväl varma som fuktiga och för bästa sätt kunna underhålla dina cigarrer måste du efterlikna dessa atmosfäriska förhållanden i en kontrollerad miljö. Den optimala miljön för dina cigarrer bör således ligga kring 17–22°C och en fuktighetsnivå mellan 68-72%. Om de ligger under denna riktlinje riskerar du att cigarrerna torkar ut och oljorna som hjälper till att hålla dem ihop förloras. Om din humidor går över dessa värden kan cigarrerna påverkas åt det andra hållet. Att ha en för varm eller för fuktig humidor kan skapa mögel, främja tobaksbaggar eller skapa en cigarr som är för sur för att tändas. Det är viktigt att alltid hålla din humidor runt dessa riktlinjer.

Underhåll av en humidor:

Fram till nyligen krävdes stort engagemang av dig som ägare av en humidor där det krävdes flera olika utrustningsdelar, och för att vara ärlig; dessa metoder hade en tendens att vara besvärliga att bemästra. Men med modern teknik är det enklare än någonsin att underhålla en humidor.

Idag underhåller många sin humidor med en digital hydrometer och fuktpaket från företaget Boveda. Dessa är enkla gelförpackningar som är kalibrerade till olika nivåer av fuktighet beroende på dina behov. Du placerar helt enkelt förpackningarna i din humidor och låter dessa göra jobbet åt dig. De varar några månader och ersätts sedan med nya.

För att optimera din cigarrerupplevelse är det viktigt att lägga tid på att ta hand om din humidor och cigarrer. Som ordspråket säger "en hälsosam humidor är en lycklig humidor".

Du kan läsa mer om hur du acklimatiserar din humidor HÄR.

 


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information