•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Vilken dryck passar till cigarrer?

Vi får ofta frågan vilken dryck som passar till cigarrer. Det korta, vedertagna svaret är att alla typer av drycksorter fungerar till en cigarr. Det långa och kanske det lite mer invecklade svaret är mer subjektivt men baseras snarare på vilken sorts sinnesstämning du befinner dig i, när på året det är eller om du rent utav firar något.

De allra flesta associerar spritsorterna whisky och rom när det kommer till att para ihop cigarrer och dryck. Dessa spitsorter har varit aktuella sedan begynnelsen och är starkt relaterade som dryckesval i kombination till cigarren. Men allt fler har börjat experimentera olika varianter som t.ex. sherry, vin eller öl till cigarren - och i vissa kretsar anser man att alkoholfria alternativ som chokladryck, läsk eller alkoholfria drinkar är att föredra då dryck anses vara sekundär och inskränka på cigarrens arom.

Av egen erfarenhet kan vi, utan att provocera connoisseuren, hävda att en cigarr smakar allra bäst när du har förtjänat den i kombination med en starkare dryck likt rom eller whiskey. 

När det kommer till val av dryck finns det inga formella regler utan helt enkelt nyfikenheten som sätter gränserna. Men en fingervisning kan vara: para ihop milda cigarrer med lätta drycker som ungt rött vin, kaffe latte eller blended whiskey. Starkare cigarrer: mer mognare drycker likt rom, single malt eller espresso.


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information