•   FRI FRAKT över 599 kr
  •   SNABB LEVERANS (1-4 dagar)
  •   KUNDTJÄNST: 076-3119933

Vilken dryck passar till cigarrer?

Vi får ofta frågan vilken dryck som passar till cigarrer. Det korta, vedertagna svaret är att alla typer av drycksorter fungerar till en cigarr. Det långa och kanske det lite mer invecklade svaret är mer subjektivt men baseras snarare på vilken sorts sinnesstämning du befinner dig i, när på året, vardag eller helg, eller rent av firar något.

Starka åsikter går isär när det kommer till dryckesval till cigarren. De allra flesta associerar spritsorterna whisky och rom när det kommer till att para ihop cigarrer med dryck. Dessa spitsorter har varit aktuella sedan begynnelsen och är starkt förknippade som dryckesval i kombination till cigarren. Men allt fler har börjat experimentera olika varianter som t.ex. sherry, vin eller öl till cigarren - och i vissa kretsar anser man att alkoholfria alternativ som chokladryck, läsk eller alkoholfria drinkar är att föredra då dryck anses vara sekundär och inskränka på cigarrens arom. Huursomhelst av egen erfarenhet kan vi, utan att provocera connoisseuren, hävda att en cigarr smakar allra bäst när du har förtjänat den i kombination med en starkare dryck likt rom eller whiskey. 

När det kommer till val av dryck finns det inga formella regler, det är helt enkelt nyfikenheten som sätter gränserna. Emellertid så kan en fingervisning vara: para ihop milda cigarrer med lätta drycker som vin, kaffe latte. Starkare cigarrer med mer mognare drycker likt rom, single malt eller espresso.


Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information